webdesign en zoekmachine vriendelijke websites


Valid XHTML 1.0 Strict

Valide CSS!

SEM, SEO en SEA

SEM, SEO en SEA oftewel Zoekmachine Marketing, Zoekmachine Optimalisatie en Zoekmachine Adverteren zijn belangerijke factoren geworden bij de ontwikkeling van websites en de door ontwikkeling ervan. Het is daarom altijd raadzaam om nog voor de start van uw introductie van de website hierover na te denken.

Er zijn veel bedrijven die deze drie facetten aanbieden, echter is niet altijd duidelijk wat de kosten hiervan zijn en op welk termijn er wordt gewerkt. Hieronder enige uitleg over deze drie facetten:

Search Engine Marketing ( SEM )
SEM oftewel zoekmachine marketing wordt veel gebruikt tijdens de ontwikkeling van de website. Bij zoekmachine marketing moet er gelet worden op:
- Metateksten - Webteksten
Het is van groot belang dat, naast de lay-out, ook de teksten op uw website kwalitatief goed zijn en de bezoeker aanspreken.
Dit kunt u doen doormiddel van webtekst optimalisatie.
- De keuze van de domeinnaam en de naam van de website
- Linkbuilding

Search Engine Optimalistion ( SEO )
SEO oftewel zoekmachine optimalisatie wordt gebruikt na de introductie van een website. De website kan worden geoptimaliseerd voor zoekmachines en / of uw gebruikers/bezoekers. Bij optimalisatie van websites wordt gelet op:
- Correctheid en keywords in webteksten
- Linkbuilding
- Pagerank en metateksten
- Bezoekgedrag van uw bezoekers
- Zoekgedrag van uw bezoekers
- Analyse over uw statistieken

Search Engine Advertising ( SEA )
SEA oftewel Zoekmachine Adverteren is niet meer dan campagnes uitzetten via Google Adwords of via Yahoo Advertising. Er zijn nog meer adverteer programma`s binnen zoekmachines, echter zijn dit de grootste. De beheerder van uw campagne kijkt naar de volgende punten:
- Uw budget ( dag/week/maand/jaar )
- Uw website content
- De keywords
- Clickrate
- En de kosten per klik


Meer informatie:
Google Adwords
Yahoo Advertising
Wiki: Zoekmachine Marketing
Zoekmachine vriendelijke websites


Terug